Fotoalbum

Norsk veggtelefon fra 1889.Telefonen er laget av Elektrisk Bureau. Det ble laget to forskjellige langmodeller i 1889. Begge med Øyans Patent. Telefonene er laget i støpjern og er derfor svært tunge.

Norsk veggtelefon fra Elektrisk Bureau 1893. Telefonen er laget i støpjern.

Usikker på om denne Telefon sentralen er Norsk eller Svensk. Den er trolig fra rundt 1900. Kanskje før.

Bell Telefon fra 1880.

Sort Løvebeins Telefon fra Elektrisk Bureau 1894 Modell. Det er iallefall laget seks ulike årsmodeller av Løvebeins telefonen.Det er i tillegg til de seks forskjellige årsmodellene laget tre forskjellige farger sølvfarget og kobberfarget og sort. Det er kun gaffel og telefonrøret som er forskjellen

Baksiden av den sorte Løvebeins Telefon fra Elektrisk Bureau 1894 Modell.

Sølvfarget Løvebeins Telefon fra Elektrisk Bureau 1898 Modell. Det er iallefall laget seks ulike årsmodeller av Løvebeins telefonen.Det er i tillegg til de seks forskjellige årsmodellene laget tre forskjellige farger sølvfarget og kobberfarget og sort. Det er kun gaffel og telefonrøret som er forsk

Baksiden av Sølvfarget Løvebeins Telefon fra Elektrisk Bureau 1898 Modell.

Norsk Veggtelefon fra Elektrisk Bureau 1898.

Svensk Bordtelefon fra 1892. Sett fra framsiden. Telefonen er laget av L.m. Ericsson.Telefonen blir ofte kalt Eiffeltårnet og symaskinen på grunn av formen på bena.

Svensk Bordtelefon fra 1892.Telefonen er laget av L.m. Ericsson. Samme telefon sett fra Baksiden.

Svensk Bordtelefon fra 1892.Telefonen er laget av L.m. Ericsson. Samme telefon av Mønsteret på bena.

Gammel 8 Linjers Pyramide Telefon sentral. Telefon Sentralen er fra ca 1905-1910 og er produsert av Elektrisk Bureau. Sentralen har i sin tid stått på en fabrikk i Arendal i Aust-Agder Fylke. Jeg var så heldig å fikk kjøpt en lokal gammel Telefonkatalog fra Arendal 1945,som jeg festet på kroken i bu

Svensk Bordtelefon laget av AB Telefonselskap i 1896. Telefonselskapet var konkurent til blant annet L.M.Ericsson. Man kan lett se at denne har mye til felles med L.M.Ericssons telefon fra 1892 . AB Telefonselskap ble kjøpt opp av L.M.Ericsson i 1901

Svensk Bordtelefon laget av AB Telefonselskap i 1896. Bakside

Norsk Rikstelefon med stor riksløve fra Elektrisk Bureau utgitt i 1905 etter Unionsoppløsningen.

Veggtelefon fra N. Jacobsens Elektriske Verksted. Det var Nicolay Jacobsen som etablert firmaet N.Jacobsens Elektriske i Kristiania i 1891. N.Jacobsens Elektriske var en av flere konkurrenter til Eletrisk Bureau. Denne veggtelefonen er fra ca 1896.

Amerikansk Bordtelefon produsert av Western Electric fra 1904 Modell 250 w. Disse ble kalt for Candlestick Telephone. Det finnes mange typer Candlestick bordtelefoner,men denne er en litt mer lukseriøs utgave med fornikling,noe som er noe mer uvanelig enn de sorte mer vanlige modellene.

Amerikansk Bordtelefon produsert av Western Electric fra 1904 Modell 250 w. Baksiden.

Norsk veggtelefon fra 1889.Telefonen er laget av Elektrisk Bureau. Det ble laget to forskjellige langmodeller i 1889. Begge med Øyans Patent. Telefonene er laget i støpjern og er derfor svært tunge.

Norsk bordtelefon fra Elektrisk Bureau 1918.

Meget sjelden utgave av veggtelefon fra Elektrisk Bureau fra rundt 1895-1905. Legg merke til den lille og uvanlige størrelsen på skjoldet under bjellene.

Gammel liten veggtelefon med tallskive fra ca 1916.

Gammel bordtelefon sannsynligvis fra Wingers Elektriske Verksted. Telefonen er fra ca 1906.

Ekstremt sjelden utgave av Elektrisk Bureau fra 1896. Denne modelltypen finnes også i Lang utgave som også er veldig sjelden. Det skal være en liten krans på toppen av telefonen,men den er borte.

Elektrisk Bureau ca 1909. Denne typen veggtelefon finnes i mange forskjellige utgaver. Dette er en av de mest vanlige veggtelefonene i tre som man finner for salg.

L.M. Ericsson Bordtelefon Fra Ca 1909.

L.M. Ericsson Bordtelefon Fra Ca 1909 Sett Fra Baksiden.

Mynt apparat fra N. Jacobsens Elektriske Verksted Kristiania. Innkast 10 øre. Telefonen er fra ca 1916.

Veggtelefon fra Elektrisk Bureau fra Rundt 1925. Denne veggtelefonen har telefonrøret hengende på siden. Denne typen telefon ble også produsert i en annen variant med telefonrøret liggende på toppen. Noen av disse telefonene er også merket med Rikstelefonen slik som denne.

Fire linjer telefonsentral fra Elektrisk Bureau ca 1915.

Denne veggtelefonen (hustelefon) ble produsert av Carlsens Elektriske Forretning. Denne telefonen har 15 linjer. Denne typen telefoner ble også produsert av andre forskjellige firmaer og også med 10 og 20 linjer. Carlsens Elektriske Forretning produserte også lamper og lyspærer.

Samme telefon,men med bilde av firmanavnet Carlsens Elektriske Forretning

Gammel Fire linjer pyramide sentral.

Denne veggtelefonen er fra 1889. Denne fargen er ekstremt sjelden,og jeg vet kun om meg selv som har denne i privat eie.

Veldig liten telefon fra Elektrisk Bureau 1914.

Fem linjer Pyramide sentral fra Elektrisk Bureau Kristiania. Sentralen er produsert i 1896.

Svensk Bord Telefon fra 1892. Telefonen er laget av L.m. Ericsson. Denne telefonen blir ofte kalt kaffekværna,både i Norge og Sverige.

Samme telefon sett fra en annen vinkel. Svensk Bord Telefon fra 1892. Telefonen er laget av L.m. Ericsson. Denne telefonen blir ofte kalt kaffekværna,både i Norge og Sverige.

Gammel veggtelefon produsert av Wingers Elektriske Værksted Christiania. Ca 1905.

Ekstremt sjelden telefon produsert av Elektrisk Bureau ca 1894-1895. Telefonen står beskrevet i første EB katalog fra 1898

Tysk Bordtelefon produsert av Simen & Halske 1911. Disse ble brukt veldig mye i Telemark. Denne telefonen er spesiell på flere måter. Tallskiven er på høyre side. Det er barnesikring på denne type telefon slik at man kan ikke slå nummeret før man har løftet av røret. I tilegg høres et pling når man

Tysk Bordtelefon produsert av Simen & Halske 1911. Samme telefon sett fra baksiden.

Veggtelefon fra Elektrisk Bureau Kristiania fra 1918. Telefonen er Merket Rikstelefon 1918.

Gammel telefon fra Elektrisk Bureau Kristiania. Denne telefonen har en gaffel fra 1896. Telefonen er merket med Rikstelefon etter 1905.

Gammel telefon fra Elektrisk Bureau Kristiania. Samme telefon sett fra baksiden.

15 Linjers Telefon Sentral Fra Elektrisk Bureau 1903.

Meget sjelden Veggtelefon fra Elektrisk Bureau. Denne type telefon er også produser med telefonrøret hengende på venstre side. Ukjent Årstall.